De Wilde Stad is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: De stad is natuur. De film is een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier.
‘De Wilde Stad’ is online te zien op emsfilms.com

Volg ons op Facebook!

Bij de film is een leuk, afwisselend, interactief lespakket ontwikkeld voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs, met clips op basis van beelden uit de film. Met de clips, lesbrieven en werkbladen kun je in de klas aan de slag maar het leukste is natuurlijk om zelf naar buiten te gaan. In het lesmateriaal van De Wilde Stad staan opdrachten waarvoor je niet ver van huis of school hoeft te gaan. De Wilde Stad begint al op het schoolplein. Kosmonaut Andre Kuipers stelt in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker bij iedere les in een clipje een ‘filosofische’ vraag over de natuur in de stad.

introductie

De Wilde Stad in de Klas geïntroduceerd door André Kuipers.

Op avontuur

Hier vind je 10 spannende lessen bij de film, met slimme werkbladen, grappige clips, toffe spellen en coole opdrachten.
Speciaal voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Je kunt op de losse lessen klikken of  alles in één keer downloaden.

Les 1.
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Les 2.
Hap, slik, weg!

Les 3.
Kamertje te huur!

Les 4.
Wereldreizigers!

Les 5.
Uitvinders

Les 6.
Dierenmanieren!

Les 7.
Beestenbende

Les 8.
Moeder Natuur

Les 9.
Nachtbrakers

Les 10.
Natuurschatten

Klik hier onder voor de bestanden die bij de werkbladen horen. Afhankelijk van de les zijn dit video’s, afbeeldingen of geluidsfragmenten.

Docenten

EMS FILMS heeft in samenwerking met NatuurWijs en een deskundige redactie het online lespakket ‘De Wilde Stad in de Klas’ ontwikkeld. De lessen zijn gericht op groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs en worden geheel gratis beschikbaar gesteld. Ook als u niet op een school werkt kunt u gebruik maken van het lesmateriaal. U heeft hier toegang tot de de in totaal tien online lessen, met leerkrachten-handleidingen, werkbladen, clips en overig online lesmateriaal. Het lesmateriaal is onder “Leerlingen” beschikbaar. De handleidingen zijn per les hier te downloaden.