Joris Peskens

jorispeskens2Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar (master) op de Media, Arts & Design faculty in Genk. Aan dit laatste jaar zit een stage verbonden en op die manier heb ik de gehele zomer meegelopen met Paul en Ryan Edwards in het Biesbosch. Ik hoop in de toekomst betrokken te kunnen blijven bij dit project. Dit jaar start ik namelijk ook mijn eigen documentaire op en ben op zoek naar een manier om beide te combineren.

Tijdens de zomerperiode hebben we veelal de zeearend, de bever en de fuut gevolgd. Het is mooi om hun proces mee te maken. Je leert verschillende dierenfamilies onderscheiden en ervaart de natuur in zijn puurste vorm. De jongen, die je dagelijks ziet, worden met de week groter tot het moment dat ze voor hun eigen vrijheid gaan. Ik ben blij dat ik dit proces van dichtbij heb mogen meemaken en vastleggen.

Ik heb Paul en Ryan leren kennen als twee bijzondere mensen die op hun eigen manier te werk gaan. Ze werken vanuit een bepaalde innerlijke rust en dit zie je ook in hun beelden terug. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het eindresultaat.